Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με κάρυ ,γάλα καρύδας και ζυμαρικά


Νομίζω ότι ο τίτλος ακούγεται κάπως παράξενος...Κοτόπουλο με κάρυ..Καλά ως εδώ.
Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας..Ακόμα καλύτερα!
Τα ζυμαρικά όμως πως συνδέονται?
Μήπως μπλέχτηκαν πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε αυτό το πιάτο?

Σίγουρα μπλέχτηκαν...Αυτό το πιάτο έχει κάτι από Ινδία, κάτι από Καραϊβική , κάτι από Ιταλία...
Αυτό το μπλέξιμο δημιουργεί όμως ένα πολύ ευχάριστο ξάφνιασμα στον ουρανίσκο. Σε κάθε μπουκιά ταξιδεύεις γευστικά σε 3 διαφορετικές κουζίνες και το πάντρεμα αυτών !
Κάτι τέτοιο δεν ονομάζουν οι μεγάλοι σεφ fusion ?


Mε τον όρο fusion κουζίνα αναφερόμαστε στο είδος εκείνου του φαγητού που συνδυάζει γεύσεις από διαφορετικές χώρες.
Φαίνεται ότι η fusion κουζίνα είναι η νέα μόδα, αλλά στην πραγματικότητα πάει πολύ πίσω.
Ανέκαθεν οι άνθρωποι συνήθιζαν να αναμιγνύουν διαφορετικές γεύσεις και υλικά .
Αυτό το έκαναν κάποιες φορές κατά τύχη, ή κάποιες φορές για να φτιάξουν μια πιο οικεία γεύση σε αυτούς, ή γιατί ήταν δύσκολο να βρεθούν συγκεκριμένα υλικά σε μια περιοχή οπότε και τα αντικαθιστούσαν με τοπικά προϊόντα .
Ορισμένα αποτελέσματα των fusion πειραματισμών έγιναν πολύ διαδεδομένα και αγαπημένα όπως για παράδειγμα το currywurst, μια απίθανη γερμανική λιχουδιά, που περιέχει λουκάνικο και μια σος φτιαγμένη από αμερικάνικη κέτσαπ και ινδικό κάρυ.
Επίσης ένα fusion γευστικό αποτέλεσμα είναι το Tex-Mex ένα συνονθύλευμα γεύσεων του Τέξας και του Μεξικού που συνορεύουν γεωγραφικά.Το αποτέλεσμα αυτό είναι απλά εκρηκτικό!


Αν το καλοσκεφτούμε όλοι κάνουμε τέτοιου είδους πειραματισμούς στην κουζίνα μας.
Κάποιοι από εμάς αγαπάμε τη σόγια, το ταμπάσκο, το κάρυ και τα προσθέτουμε στα φαγητά που φτιάχνουμε κάνοντας έτσι ένα πιο... fusion πιάτο.

Ο δικός μου τελευταίος τέτοιος πειραματισμός, ήταν το φαγητό που θα σας παρουσιάσω σήμερα!
Με περιττή περηφάνια θα έλεγα, μιας και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε!



Υλικά :

300 γρ. ζυμαρικά φιογκάκι χρωματιστά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε μικρές λωρίδες
1 κολοκυθάκι τριμμένο στην χοντρή μεριά του τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
μισή κονσέρβα γάλα καρύδας
2 κοφτές κουταλιέςτου γλυκού κάρυ καλής ποιότητας( μπορείτε να βάλετε αν θέλετε λιγότερο ή περισσότερο)
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο απ'οτι λέει στη συσκευασία.Τα σουρώνουμε και κρατάμε σε μια κούπα λίγο νερό απο την κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει.Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, προσέχοντας να μην καει το σκόρδο και να μην έχει μαλακώσει τελείως η πιπεριά.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά , μέχρι να έχει μαγειρευτεί και να μην είναι ωμό στο εσωτερικό του.
Στη συνέχεια πρεσθέτουμε και το τριμμένο κολοκυθάκι και το κάρυ και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 4 λεπτά, εως ότου το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα και το κολοκυθάκι έχει μαγειρευτεί αλλα παραμένει τραγανό.
Τέλος ρίχνουμε και το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.


Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια, ανακατέυουμε να πάει παντού η σάλτσα και προσθέτουμε λίγο απο το νερό που κρατήσαμε απο το βράσιμο των μακαρονιών και αφήνουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτια για 1 λεπτό. Αυτο θα βοηθήσει τη σάλτσα να δέσει και να ενσωμετωθουν όλα τα υλικά με τα μακαρόνια.
Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και άφθονο πιπέρι και σερβίσουμε.



3 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο πιάτο και η ιδέα της fusion συλλογιστικής με βρίσκει απολύτως σύμφωνη! :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Ζ.!
    Να σε συγχαρω για τα μπλογκ σου, που τα έχω επισκεφτει πολλες φορες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, αν και οι κουζίνες του κόσμου μου αρέσουν έχω ένα θέμα με την καρύδα, είμαι βέβαια η μόνη στο σπίτι που δεν την αγαπώ και έτσι την στερούνται και οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τα σχόλια σας!