Το υπέρτατο κέικ για τους λάτρες της πραλίνας φουντουκιού!
(προσαρμογή συνταγής απο http://tantekiki.blogspot.gr/ )
Υλικά:
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και μισή πλάκα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και μισή φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
10 κουταλιές γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
100 γρ. καρύδια σπασμένα
1 βανίλίννη
(η δοσολογία είναι για μια στρογγυλή φόρμα κέικ ή για δύο μακρόστενες)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα κέικ, (ή τις δύο μακρόστενες)
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη πραλίνα φουντουκιού. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, τα χτυπάμε ξανά καλά με το μίξερ να πάει παντού το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Προς το τέλος ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι μέσα στο κέικ. Αν βγαίνει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
(προσαρμογή συνταγής απο http://tantekiki.blogspot.gr/ )
Υλικά:
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και μισή πλάκα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και μισή φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
10 κουταλιές γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
100 γρ. καρύδια σπασμένα
1 βανίλίννη
(η δοσολογία είναι για μια στρογγυλή φόρμα κέικ ή για δύο μακρόστενες)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα κέικ, (ή τις δύο μακρόστενες)
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη πραλίνα φουντουκιού. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, τα χτυπάμε ξανά καλά με το μίξερ να πάει παντού το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Προς το τέλος ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι μέσα στο κέικ. Αν βγαίνει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Φαίνεται πεντανόστιμο!!Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε φώναξες????
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπόλικη η πραλίνα στο κεκάκι σου.....μ' αρέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και με κομμάτια σοκολάτας και με πραλίνα, αυτά είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πιο έντονη φουντουκο-πραλινογεύση, εγώ θα έλεγα να βάζαμε φουντούκια αντί για καρύδια.
Φαίνεται λαχταριστό όπως και να 'χει κι αφού είναι από το blog της γνωστής κι αγαπητής Tante Kiki, έχει όλα τα φόντα για να μας πείσει να το φτιάξουμε!
Καλή βδομάδα!
εννοειται προτιμάμε 100% τα φουντουκια σε αυτο το κέικ!
Διαγραφή(ειχα όμως παραγωγής μας "βιολογικά" καρύδια και τα προτιμησα απο το να αγοράσω συσκευασμενα φουντουκια του εμποριου..)
Πολύ ωραιο κέικ... τα έχει όλα και συμφέρει!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Φοβερό κέικ! Και μόνο που έχει πραλίνα, ξέρεις ότι δύσκολα θα σταματήσεις σε ένα μόνο κομμάτι! Εγώ ζητάω εκ των προτέρων δύο για καλό και για κακό... :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέρτατο κέικ... Πραλίνα, μαύρη σοκολάτα, ξηροκάρπια... Tante Kiki... Πάει η δίαιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έχεις χρόνο πέρασε από το μπλογκ μου, σε περιμένει βραβείο-παιχνίδι 2 σε 1!
Φιλακια