Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Koκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια






Υλικά για το κοτόπουλο :
Ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κομμένο σε έξι κομμάτια(με πέτσα ή χωρίς )
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού ξηρό κόκκινο κρασί
600 γρ. τριμμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
μισή κούπα ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
6-7 κόκκους μπαχάρι
μιάμιση κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
μια πρέζα ζάχαρη
ένα ξύλο κανέλας
μισό ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι


400 γρ. σπαγγέτι

τριμμένη ξηρή μυζήθρα

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανα δόσεις το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κοτόπουλο ,βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα, μέχρι να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο.
Θέλουμε το φαγητό μας να έχει αρκετά νερουλή σάλτσα, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε κι αλλο νερό.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας κατα δύο λεπτά λιγότερο απ'οτι αναγράφεται. Σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας σε μια κούπα λίγο νερό απο αυτό που βράσανε .


Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απο την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστα, και πετάμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια και την κανέλλα, και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουνε δύο λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε απο το νερό που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη ξηρή μυζήθρα.

Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τα σχόλια σας!